Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozela pestrá

25. 3. 2008

Čeleď: Papouškovití (Psittacidae) Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)
Rod: Rozela (Platycercus)

Anglický název: Eastern Rosella
Německý název: Rosellasittich, Prachtrosella

Délka: 30 cm

Popis: hlava: červená s bílou skvrnou na tvářích, oči: s hnědou duhovkou, zobák: šedobílý, krk a prsa: červené, břicho: žlutozelené, křídla: červená a žlutá s černými vlnami, na okraji modrá, ocas: modrý nohy: šedé

Výskyt: jihovýchodní Austrálie a Tasmánie, byla vysazena na Novém Zélandě

Život v přírodě: žije nomádicky v párech nebo malých skupinkách, v otevřené krajině, v nadmořských výškách kolem 1250 metrů, na pobřeží, v parcích, v zahradách

Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 5-8 vajec, mláďata se líhnou za 19 dní a opouštějí hnízdo 35 dnů po vylíhnutí

Chov: vhodný i pro začátečníky, jen pro velké voliéry

Potrava: směs pro střední papoušky, semena, nezralé klásky obilnin, proso, oves, ovoce, zelenina, zelené krmivo, větvičky k okusování

 
 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< srpen / 2019 >>